a kertben - in the garden

Sokminden történik a kertünkben, lehet bogarászni, madarakat figyelni és mindenféle egyebeket is kitalálnak a gyerekeim. A nagyobbik középső gyerkőcömnek az jutott eszébe jópár hete, hogy ő igenis magokat vet a kertbe. Jó, legyen...egy helyen már úgyis felkapirgálta hozzá a talajt. Igaz egy nagy fa árnyékában, de hagytuk, hadd kísérletezzen, miközben én nem igazán hittem benne, hogy ott kihajtanak majd növénykék. A magok választása is sajátosra sikeredett, ugyanis ő a papagájeleségből gondolta, hogy vet oda egy sort. Meg is történt a vetés, földdel takarás és jött a várakozás. Az időjárás kedvezett neki és legnagyobb meglepetésemre egyik nap nagy örömmel mutatta, hogy bizony az ő vetése kisarjadt, nőnek a kis zab és napraforgó növénykék. A további sorsukra kiváncsian várunk, de addig is örülünk a kis sor veteménynek:) És újra itt járt nálunk az egyszer már megörökített zöld küllő is, ezúttal alacsonyabb a fű, így sikerült teljesebb képet készítenem róla.
The garden is a place where a lot of things happen from spring to autumn. It is a place where my children can watch bugs and birds and play a lot, and they find out from time to time new things. A few weeks ago, my second born son wanted to sow seeds in a row. However he made a row in a shade of a big tree and I did not really think it would be successful, I let him do what he planned. The seeds he sowed came from the parrot's  feed, which was also a bit funny, but interesting idea. So at last he sowed the seeds and we waited. To my surprise a few days ago he invited me to have a look at the row where the plants had come up. The weather helped a lot, I am sure, because it is quite wet this summer here. Now we are excited what will happen to them in the future with these tiny oat and sunflower seedlings. We had a visitor as well, a nice green woodpecker who had already been in our garden.

3 megjegyzés:

Otthon Művek írta...

Látod, Ő tudta! Minden földhözragadt racionális érv (késő van már a vetéshez, több fényre lenne szükség, azok a magok valamiképpen kezelve vannak stb...)ellenére hitte, hogy sikerül! Így kellene nekünk is!:)

Zsuzsa írta...

Hihetetlen, hogy a városban milyen csodák vannak (zab és napraforgó kezdemények és a madár). És az is hihetetlen, hogy nekem erre se hitem se pedig tudásom nincs...Köszi a madártani fejlesztést :-)

Timici írta...

milyen szép madár jár felétek:)