kis focisták - little football players

Ha valaki járt erre régebben, olvashatta itt, hogy a két nagyobb fiú már tavaly nyáron is focilázban égett. Igaz, nem járnak ilyenfajta edzésre és soha nem volt a foci kiemelve nálunk, mégis nagyon tetszik nekik, sokat rugdossák a labdát itthon is. A vakációs bibliahét nem csak lelki és szellemi dolgokról szól, hanem délutánonként sportolnak is a gyerekek. A fiaim a focit választották (mi mást :) ), így most egy hétig annak szabályairól tanulnak és pár óra edzés is van. Mindkettejüknek megvan a kedvence, akiket még a tavalyi VB alkalmával "néztek ki" maguknak. És mivel VB volt tavaly, így külhoniak, az országra jellemző színekkel. Most, hogy itt a foci ideje, megkértek csináljak nekik focimezt, amiben edzhetnek, így készült ez a két póló nekik. A színeket megmondták (természetesen a kedvenc csapatnak megfelelően) és beszereztük az alap pólókat. Narancsszínűből épp csak hosszúujjú volt kifutó áron, de a kisfiam nem esett kétségbe, rögtön közölte az jó lesz, vágjuk le az ujját. Így is lett, megvettük a pólókat és kis igazítás után jöhetett a számok felvarrása, amiket a kedvenc focisták képeiről néztünk le, hol, milyen alakú szám helyezkedik el a mezükön. Felvarrtam a számokat és tegnap már boldogan viselték a "mezeket"...most már csak az a feladat, hogy esténként átmossuk őket, hogy minden nap ezeket vehessék fel.
Those of you who had a visit at me last year could already read here that my two bigger boys fell in love with football. It just happened without sending them to football courses or watching football. The kids' bible week is not only about spiritual things but about sports. During the afternoons they learn about the rules and have training as well. My boys chose football, of course. They have favourite players and asked me to make T-shirts like these players have. So we went and looked for the suitable coloured T-shirts on sale. We did not find an orange with short sleeves but with long ones, but my little son told me it was not a problem, because we could cut it. So I cut and we looked for photos of their favourite players and had a look what numbers, where and with what shape they wear usually. After that I cut the numbers and sewed on the T-shirts. Now I have only one task, to wash every evening these T-shirts so that they can wear them every day.

2 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

kicsit pironkodva írom, hogy fogalmam sincs, milyen focisták mezeit választották a fiúk. de a végeredmény nagyon tetszik, egyszer már írtam: nagyon szerencsések a gyerekeid :) hogy ilyen ötletes, ügyes kezű anyukájuk van!

borsoo írta...

Köszönök szépen!! Megmondom őszintén én sem tudnám, ha nem mutatták volna meg őket, abszolút analfabéta vagyok a focihoz, úgyhogy csak semmi pironkodás!!!! :)