kapucnis köpeny és korona - hooded cape and crown

Születésnapot ünnepeltünk a hétvégén, erre az alkalomra készült ajándékképp ez a kifordítható játszós köpeny és a korona. A köpeny leírása és szabásmintája ebből a könyvből származik a korona/fejdísz ötletét pedig ez a kép adta. Igazából születésnapi fejdísznek készült, de persze a játék részévé is vált. A köpeny mindkét felén hordható és nagyon sokmindent bele lehet képzelni, hogy mivé válik ilyenkor a viselője. Az én kicsi lányom képzelte már magát királynőnek, tündérnek, pillangónak és denevérnek is. De még tovább is lehetne sorolni, mert ha felveszi a kapucnit, akkor egyebek is eszünkbe juthatnak. Szeretem ezeket az egyszerű, de gondolkodást, kreativitást fejlesztő darabokat és nagyon örülök, hogy a kislányom igazán örül neki. Lefotózni is alig tudtam, mert ma éppen pillangó volt, aki repkedett fel s alá, csak úgy lobogtak a szárnyai :)
A köpeny anyaga nagyon egyszerűen bélésanyag, mindkét színből 1-1 méterre van szükség, így az anyagköltség is nagyon kedvezően alakul, ennek köpenynek az anyagára így kevesebb, mint 400 ft volt.
We celebrated my daughter's birthday on the weekend. I sewed this hooded cape and little crown as a present. The pattern of the cape is from this book, and the idea of the crown was based on this photo. The latter was made specially as a birthday crown, but it became later on the part of the play, too. The cape is reversible and very good, because the child can imagine a lot of things. My daughter imagined herself a queen, a fairy, a butterfly and a bat in it so far, but if the hood is also on someone's head you can imagine further creatures, too. I like these kind of things that develops creativity and imagination and I was really delighted seeing how happy my daughter was getting it. I could hardly take pictures of her, because today she was a butterfly and was running up and down.
The fabric that was used is a simple lining fabric so it was very cheap as well. 

4 megjegyzés:

erdoseva55 írta...

Hű de klassz lett, jó ötlet volt elkészíteni! A korona nagyon tetszik!
Szép napot Neked!

Zsuzsa írta...

Én olyan földhöz ragadt vagyok, egyből Piroska jutott eszembe:-( Jajjajajaj...

borsoo írta...

Azon én is gondolkodtam, de akkor feltétlen pirosból varrnám :), és az már nem többfunkciós, vagyis lehet, de akkor tuti mindenkinek Piroska jut eszébe róla - little RED riding hood.

MrsYarnart írta...

szerencsések a gyerekeid: milyen kreatív, ügyes kezű anyukájuk van!