balett - ballet

Év vége van, mármint tanév vége. Így véget értek a balett órák is, amiknek a végén ma bemutatót tartottak az előkészítősök. A bemutatóra a kérés az volt, hogy a kislányok fehér (esetleg nagyon halvány rózsaszín) balett dresszben, fehér harisnyában és bokazokniban menjenek. A harisnya és bokazokni adott volt nálunk is, ám dressz csak egy örökölt hercegnős, erősebb rózsaszín. Venni több ezerét nem szerettem volna, így múlt héten elmentünk a legkisebbel, beszereztük a hozzávalókat és varrtam egy fehér dresszt és hozzá tüllszoknyát. A dressz azért okozott némi nehézséget (lévén még ilyen finom kétirányban elasztikus anyagot nem varrtam, ráadásul csak sima varrógépem van, lock nincs), volt bontás is, de végül többé-kevésbé jól sikerült és nem mellékesen kb. negyedébe került így, mintha megvettem volna. A bemutató is jól sikerült, úgyhogy ebből a szempontból ezt a tanévet jól zártuk :)

szabásminta - pattern
It is the end of the spring semester, so the beginner's ballet course is over, too. At the end of it the little dancers hold a short performance. The teacher asked for white (or very light pink) ballet-dress with white tights and socks. We had the latter two but our dress that came from a friend  was very pink with Disney princesses. So I decided to sew a white one as I did not want to buy it for thousands. I went last week with my smallest one and we bought the fabrics for it. It was a bit difficult to sew, because it is from a very fine bi-elastic fabric and I do not have an overlock machine, but at last I succeeded, more or less. The price was in this way about the quarter of a new dress from the shop, so I am very pleased. The performance was good, too, so we finished this semester quite well from this point of view.

8 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

nagyon csinos a kis balerinád. a fényképek is nagyon ügyesek. az első nagyon művészi, a második is szép emlék lesz, amit évtizedek múlva is jó lesz nézegetni. gratulálok a jól sikerült bemutatóhoz és tanévzáróhoz!

erdoseva55 írta...

Gyönyörű a kicsi lány, Te pedig nagyon ügyes vagy! Miért is nem vagyok meglepve?
Örülök, hogy szép napotok volt!

GumiPók írta...

Miket tudsz te! Nagyon csini! :)

Zsuzsa írta...

Ez a dressz TÖKÉLETES! Nagyon ügyes vagy! Gondolom a Balerina milyen boldog volt, hogy ilyen csudásat varrtál neki!

Monika írta...

Az első kép az valami hihetetlen sok mindent sugároz,odavagyok érte!!!!!gratulálok a varráshoz,csodás lett!
Ahol pedig már szerepel....ennivaló.♥

Otthon Művek írta...

Gyönyörű kis balerina, bizonyára szép volt az előadás. Ami a dresszt illeti, tökéletes.

borsoo írta...

Jaj, lányok nagyon köszönöm Nektek, olyan jól esik, amiket írtok! Sok erőt adtok nekem ezzel!

mirkka írta...

Tündéri!