sztracsatella édestölcsérben - stracciatella in sweet cone

Egyre melegebb napok következnek, közeledik remélhetőleg a nyár és ezzel együtt beköszönt a fagyiszezon is :) Zsuzsa a napokban kedvet kapott a Tildás fagyi elkészítéséhez, ami ebben a könyvben van benne, de valami nem stimmelt nála, ezért megbeszéltük varrok én is egyet, meglátjuk. Én nem láttam az övét, ezért nem tudom alapja van-e az elégedetlenségének, mindenesetre ezt a fagyit neki (is) küldöm, hogy megnézze milyen lett. Sztracsatella, édes tölcsérben...remélem az íze is olyan, amit szeret, csoki, ha kevés is, de van benne, ami tudom, hogy fontos. Az anyagok adták, hogy ez legyen, mert ezek jutottak eszembe hirtelen, és tudtam is hol keressem őket. Mindössze háromnegyed órám volt a minta kimásolásától a befejezésig, tudnék többet is szöszmötölni rajta, lehet, hogy akkor jobb lenne. A gyerekeknek tökéletes ilyen formában is, így végül ezt nekik adom, mert mikor meglátták, rögtön felismerték és mondták, hogy a babakonyhába viszik. A kis gyöngy a tetején megosztó, mivel egyikük szerint cseresznye, a másik málnát mondott, míg a harmadik meggyet (a negyedik még nem formál véleményt :) )
It seems that days are getting warmer and warmer. Let's hope summer is upcoming. And like summer time is closer, ice cream season got started, too. And this time not only in reality, but in my sewing room as well. My friend, Zsuzsa got the idea of making one (on the basis of the pattern in this book), but she was disappointed seeing the result (though I did not see hers, so I do not really know why it was unsuccessful). We talked and I decided to make another and we would see how it turned out. I had little time, about 45 minutes, but this is my result, and she can see it here. The fabrics gave the idea of naming, and I also hope that Zsuzsa likes this flavour :). It is not perfect regarding the lack of time, but perfect for my children who immediately after noticing, wanted to take it to their little kitchen. The little wooden bead on the top was the only point where they did not agree. It was thought a cherry by my first, raspberry by the second and sour cherry by the third child...Fortunately my baby No.4 has no idea on his own, yet.

5 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

hát ez nagyon jópofa! valahol láttam mindenféle horgolt, babaházba való dolgot: használati tárgyakat, sütiket és más ennivalókat. majd rákeresgélek, és ha meglesz, szólok.
a fagyi anyaga is tetszik. nagyon illenek egymáshoz!

Zsuzsa írta...

Köszi, hogy fáradtál vele és megcsináltad :-) Nemcsak nagyon szép, hanem egyáltalán nem is hízlal. Majd ha egyszer találkozunk, szeretném, ha megmutatnád hogyan csinálod. Nekem nem mennek ezek a pici íves formák (nem tudom szépen kifordítani). Szerintem pedig eper van a tetején :-P

MrsYarnart írta...

Zsuzsa, ne haragudj, de szerintem nem lehet eper :P méretéből, formájából és színéből adódóan csakis a vörös áfonya jöhet szóba :D

Zsuzsa írta...

A kolléganőm szerint pedig ribizli...:-) Ezek az élet nagy kérdései...

Juhizs írta...

Nagyon tetszik ez a fagyi :-)