zöld blokk - a greenish knitted block

Barkáék kötősulijában volt egy mosirongyos lecke amiből ihletet merítve egy másik mintát próbáltam ki Jan Eaton könyvéből. Kicsi kétkedem, hogy rongyként lehet kötött blokkot használni, de kipróbálom, hátha. Mindenesetre jó volt kötni és nagyon gyorsan készen is lett, gyakorlásnak mindenképp jó volt, lebontani meg nem lett volna szívem. Így megmarad ebben a formában.


:: minta :Jan Eaton - Catania 100% pamutfonal 1 dkg- 3,5 mm-es kötőtű
I saw a lesson on knitting wash clothes that gave me the idea to try a knitted pattern in this form. I doubt a little that this cloth can be a functional wash cloth, but I give it a try. Anyway it was really fun to knit, good for practicing the pattern that came from Jan Eaton's book.

3 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Csinos kis darab :-) A passzé rizsminta? Kaptam hasonlót Adéltól, persze az horgolva van. Nagyon szeretem, bár nem szoktam takarítani vele, hanem csak edényfogónak/alátétnek használom. Egyébként, a Cataniából többféle fonalvastagság is van? Amit én vettem, ahhoz 2,5 horgolótű kell.

borsoo írta...

Nem a széle lustakötés, a következőt rizsmintával tervezem, az szebb :)
A Catanián a kötőtűméret 2,5-3,5 legközelebb vékonyabb tűvel kötöm, ha lesz-megtalálom-vagy Anyukám tud adni ;)

Timici írta...

miért nem csinálsz ilyen négyzetes blokkokból takarót? én mosogatni sajnálnék vele, meg az az igazság, hogy ritkán mosogatok kézzel, akkor meg inkább dörzsölni szoktam a szivacs hátoldalával, erre meg ugye alkalmatlan volna amúgy is:o)