egy fiú, egy lány - a boy and a girl

Megszerettem a log cabin blokkot, mert annyira egyszerű abban a formában, ha nem akarjuk teljesen pontosan varrni. Általában nem szoktam egyféle dologból sokat készíteni, mindig csak annyit, amennyire szükség van itthon, vagy ha kér valaki, akkor szívesen másnak is, de most a bemutatott 2 kicsi párnával együtt 4 log cabin-os dolgot csináltam és azt hiszem lesz még, mert van még kicsi székünk és végre a gyerekek sem a deszkán ülnek majd ezután (és a kicsi lányom még vár egy a korábban mutatott kékhez hasonló lányos színekben pompázó párnára, mert ő is szeretne egyet :) ). Ezeket a színesre pácolt kisszékeket egy szomszédtól kaptuk és a konyhában az ovisaink kisaszatalnál és ezeken ülve esznek. Elég sok kis maradékom van, így készült egy lányos és egy fiús kis ülőpárna rájuk. Nem egészen azonos módon csináltam, a lányos teljesen szabálytalan, a fiúsnál pedig minden négyzethez azonos anyagokat használtam körben és ennél mindet le is tűztem az illesztési vonalaknál, míg az előzőnél egy körülbelüli csigavonalban haladtam, de ott is csak az illesztéseknél tűztem, ami így szinte láthatatlan. Mindkettőnél előre méretre szabott dupla flízdarabra dolgoztam a csíkokat, majd méretre vágtam a széleket és hozzávarrtam a hátlapot és a megkötőket, végül tűztem. Egy-egy este alatt elkészültek, tehát tényleg ripsz-ropsz.
I came to like the log cabin block if it is not so precise. I usually don't make more of one kind of thing, only if we need more or someone else asks for himself the same, but now I made 4 of this type of block and I think I will make more as we have more little chairs (and my daughter asked a pillow like this in other colours for herself, too)
These coloured chairs came from a neighbour and we use them in the kitchen. I have a lot of little scraps so log cabin block was ideal for this project. In case of the girlish one the pieces came absolutely randomly while for the boyish I used the same fabric for each square. In both cases I used a double layered batting as a base and sewed the pieces onto it, then I cut the edges, sewed the back and at last stiched in the ditch them that is in this way nearly invisible. Makig one little cushion took only an evening, so it was really quick.

5 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

annyira szépek! képzeld, kedvet kaptam én is az ilyesmihez. már vetem is anyagot... :)

MrsYarnart írta...

...és a székek is nagyon tetszenek!

Zsuzsa írta...

Egyik szebb, mint a másik. A rózsaszín igazi TAVASZIAS csajos darab. A kék pedig atomcuki.

borsoo írta...

Köszönöm :)!!
MrsYarnart: örülök, hogy kedvet kaptál, olyan jó, mikor tudunk másoknak ötleteket adni, kedvet csinálni!!!

Timici írta...

szuperek lettek ezek is!:o)