baba és szarvas - a doll and a reindeer

Kicsi Lányom nagyon szereti a babákat, ezért most Karácsonyra kifejezetten öltöztetős baba célzattal varrtam neki ezt a babát, az ebben a könyvben található szabásminta alapján. Kicsit módosítottam kivitelezésen, mert a haját a waldorf babákénál alkalmazott technikával varrtam fel, azaz horgoltam egy kis kalapkát, amit apró öltésekkel felvarrtam a fejre és ebbe húzogattam bele szálanként a hajat. Szeme, szája is picit más, mint a könyvben és a ruháját sem a könyvből vett minta alapján készítettem, hanem saját szabásminta alapján varrtam neki külön blúzt, szoknyát és cipővel is kiegészítettem az öltözékét. Nem látszik ugyan, de kis bugyija is van. Tervezek még neki más ruhákat is..idővel.

My little daughter loves dolls, so I sewed this rag doll for her as a Christmas present. I found the pattern in this book, but modified a bit the making of hair, and I used the method that is known in case of waldorf dolls. I crocheted a little cap, and this was the base of her hair, I put the single hairs in it. I changed the outfit too, and did not used the dress pattern given in the book, but made my own patterns and made a blouse, skirt, shoes and she has got panties, too, even if it is not shown. I plan other outfits for her later on.

Legkisebbem pedig nagyon szereti a szarvasokat, így neki egy szintén kicsit módosított Tilda szabásminta alapján varrtam meg a rénszarvast.

My youngest kid loves deers, so I made him this reindeer, using a Tilda pattern, but it is also modified a bit.

8 megjegyzés:

Nagymamis írta...

Helyes kis baba! És a rénszarvas is tetszik! Ügyes vagy!

borsoo írta...

Nagymamis: Köszönöm szépen! Olyan jó, hogy írtál, így én is odataláltam Hozzád és ezentúl olvasom majd a blogod rendszeresen :) Áldott Új évet!

MrsYarnart írta...

annyira kedves ez a baba a mosolygós, csillagszemű kócos kis fejével. na és a ruhácskája! a rénszarvas is tündéri! boldog új népet, neked, az aprónépnek, az egész családnak :)

borsoo írta...

MrsYarnart: köszönöma kedves szavakat, a feje nem volt még ilyen kócos Karácsonykor, de csak ma kaptam lencsevégre és bizony Szenteste óta minden éjjel a kicsi lányommal alszik és ez meglátszik a frizuráján, de így van ez jól :)

Zsuzsa írta...

Orolya, ez a baba fenomenális! És az, hogy öltöztethető külön lenyűgöz! Legkisebb az én emberem :-D

yoen írta...

Nagyon szép alkotások, a szarvas meg egyenesen zabálnivaló:) és tetszik ez a technika is, ahogy a babahajat rátetted, köszönet a trükkért – egyáltalán nem is hallottam még ilyenről. Talán valaha még én is alkalmazni fogom... de hogy el nem felejtem, az biztos!
:)

Unknown írta...

Tetszenek, nagyon szepek! Nemreg talalkoztam ezzel a tecnikaval keszült hajjal, es rögtön beleszerettem. Mar csak meg kell tanulnom horgolni:)

¡Quiero aprender! írta...

Hola, entiendo que estabas enferma? no logro entender exactamente la traducción y si lo fuera que pronto te recuperes... la muñeca y el reno son geniales!!!
Un beso
Carina