kcwc 2012 tavasz harmadik nap - kcwc spring 2012 day three

Zsuzsának köszönhetően készült el ez a kis nadrág a legkisebbemnek, ugyanis ő adott nekünk egy már elszakadt, de a többi helyen jó anyagú nadrágot, hogy használjam el a fiúknak. A nagyobbaknak szerettem volna belőle, de nem tudtam olyan hosszú szárat kivágni ami nekik kell, így  a legkisebb kapott egy ruhadarabot. Neki is kellett, mert nagyon nő és bizony mint negyedik már nem sok használható nadrágot örököl a többiektől. A zseb bélését és a nadrág felső szélén a gumiház belső felét egy szinte ugyanolyan színű, pamutdzsörzéből szabtam, így a derekánál finom puha belül. A jobb zseben látható varrás pedig az eredeti nadrág szárának a varrása, mert csak így fért ki, és nem is hosszában, hanem csak keresztben tudtam ráfektetni a szabásmintámat az anyagra.
I made this pair of pants from Zsuzsa's old, torn pants. She was very kind and offered it to recycle for my boys. originally I wanted to sew for the bigger boys, but the legs of the pants were not long enough for them, so my littlest boy was the fortunate  to get a new pair of pants. He also needs, of course, as being the fourth among the children we have not many usable pants in his size any more.
The inner side of the pockets and the waist are from soft jersey, which makes it more comfortable at the waistline. On the right hand side pocket you can see a sewing line which was originally the side seam of the pants, but I could not cut it without having it on one of the pockets. Anyway they are not cut lenghtwise but crosswise.

2 megjegyzés:

Flier Judit írta...

De jó lett ez is, tetszik a zsebes ötlet is!

Zsuzsa írta...

De vagány lett:-) B-on nagyon lehet látni az idő múlását!