ujjbábok - finger puppets

Készültek az itteni hallgatásom alatt ezek az apró ujjbábok is, mert megtetszett egy kép, ahol láttam hasonlókat. Az ujjacskákra a ruha alatt levő rugalmas anyagból készült kis csövet lehet felhúzni és máris indulhat a mókázás. A gyerekeim, amint elkészült az első két kis báb felhúzták jobb és bal kezükre és így beszélgetett egymással két kisember. A bábozással nagyon sok élményt, örömöt és feszültséget "kijátszanak" a gyerekek magukból, ezért én fontosnak tartom. Biztosan készül majd még pár hasonló emberke is, mert viccesek, vidámak, még a "nagy" 9 évesemnek is fülig ért a szája, mikor megpillantotta az elsőt közülük.
I made a few funny finger puppets while not blogging. I saw a picture somewhere and liked these little puppets, so decided to sew some myself. There is a little elastic tube under their dresses, you can put your finger into it and the fun can begin. My children enjoyed to play with them very much even my "big" 9-year-old boy. To play with puppets is very good for children as they can play the joyful, and sad moments of their own life and it helps them to get over certain situations.

6 megjegyzés:

GumiPók írta...

Jajjjj, ezek nagyon helyesek!!!
Az jutott eszembe róluk, amikor a jelzőlámpák sárga jelzésére valaki nevető fejeket rajzolt. Amikor sárga lett a lámpa, az embernek rögtön vigyorogni támadt kedve. Ezektől a kis báboktól is rögtön elmúlt a rossz kedvem. Köszi!

Zsuzsa írta...

Nagyon édesek :-)

ursa minor írta...

Nem csoda ha fülig ért a szája, nekem is elég volt rájuk pillantani! Csúnya hétfő reggelekre kellene bekészíteni az éjjeliszekrényre, hogy jól induljon a nap ;)
Csuda helyesek!

MrsYarnart írta...

nagyon bájosak!tetszik a huncut szemük, a mosolygós szájuk, na és a hajuk...

Juhmeli írta...

Nagyon tetszenek. A legjobban a fülük. Micsoda apróságok, mégis mennyi kedves részlettel lopják be magukat a szívekbe.

mirkka írta...

Kis csillagszeműek! Nagyon imádnivalók! Szinte hallani a zsivajukat.