mellénnyel újra - again with a vest

Nagyon rég nem jelentkeztem, tudom, most már több, mint egy hónapja. Nyaralás, iskolakezdés (immár 2 gyerkőcnél) és az ezekkel járó tennivalók állnak a háttérben. Azért a varrógép nem pihent ennyit, mint a blog, sőt... Igyekszem visszatérni ide is, van is mutatnivaló és remélem lesz is, bár már három gyerkőc különóráit és szállítását kell összehangolnom és van egy elsősöm, akivel pedig igyekszem minél többet foglalkozni itthon, hogy belerázódjon az iskolába. Ilyen nagy szünet remélhetőleg a közeljövőben nem lesz, de ígérni semmit sem merek.
Ezt a kis mellényt hoztam most (szabásminta: burda 2002/12, 151-es modell, méret: 128-as) amit a tanévnyitóra varrtam a harmadikosom számára, bár a régebben varrt mellényke is jó volt még rá (egyen ünneplőt viselnek a gyerekek az iskolában, fiúknál a mellény kötelező), de a most kezdő elsősömnek is szüksége volt rá, így azt ő kapta. Az új pedig a nagyobbé lett. Kap majd még hozzá ugyanebből a szövetből egy nadrágot is, de az még egyenlőre nem készült el.
It is more than a month now that I wrote something here...I know, I know. There are several things in the background such as the beginning of the school (this time two of my children started) and we had a bit of holiday before the school began. But from now on I will try to come more often although I cannot promise, as my first year student boy needs a lot of help in starting school (because of many reasons). While the blog was having a rest the sewing machine was not, so I can show you a few things. The first is this little vest (pattern from burda 2002/12, model 151, size 128) that was made for my biggest boy as they have a uniform for celebrations and for boys the vest is obligatory. I will sew a pair of pants, too from this fabric, to have a real set.

5 megjegyzés:

GumiPók írta...

Hogy te miket tudsz! És hogy én ilyenkor milyen irigy tudok lenni! Viselje egészséggel az a harmadikos nagy fiú! :)

Huncutkacérna , Ágota írta...

Nagyon szép és hibátlan munka!
Annak idején a ruhaipari suliban én is varrtam egy bélelt kisfiú mellényt, amit a mai napig őrzök...

borsoo írta...

Köszönöm! GumiPók ne irigykedj, Te olyan gyönyörűségeket kötsz és horgolsz..és még varrsz is!!!!
Ágota, köszönöm az elismerő szavakat, igazán jól esik egy profitól :)!!!

MrsYarnart írta...

hát ez elképesztő! hogy te miket tudsz! és micsoda elegancia...

Timici írta...

hogy Te miket nem varrsz???? profi munka, gratula!