egészen a saját szoknyám - my very own skirt

A piros kendőmintás anyag nagyon megtetszett a kislányomnak (mint nekem, amikor megvettem 1 - másfél éve ezt a darabot) és gondoltunk egyet, nekiláttunk szoknyát varrni belőle. De hogy egészen a sajátja legyen ezúttal ő készítette egyedül a szabásmintát, majd az anyag kiszabásában segítettem neki, és persze a varrásban is, de ő is sokat dolgozott rajta. Örömteli közös varrás volt és a végeredmény is kellemes, szellős, szerintem még pár évig hordható darab lett. (Ebből a könyvből dolgoztunk :) .) A hozzá viselt, szintén ebből az anyagból készült kendőt még tavaly nyár elején varrtam.
The fabric with kerchief pattern became one of my daughter's favourite (like it had become my favourite when I had bought it 1 or one and a half year ago), so we decided to sew a skirt from it. To be her very own skirt she copied and cut the pattern alone then I helped a bit with cutting the fabric and sewing, but she had a lot of work in it, too. It was fun to work together, and the result is a summery skirt that I am sure to fit for a few years on. (We used this book :) .) The kerchief worn to it is from the same fabric and I sewed it about a year ago.

7 megjegyzés:

Ellen írta...

I love the red kerchief fabric! She did a nice job (with Mom's help) with her skirt. It can be a happy and fun time (sometimes) to work together. I'm sure both of you learned lots.

GumiPók írta...

Az egyik legjob időtöltés együtt varrni, együtt dolgozni. Neki pedig nagy büszkeség lehet, hogy olyan szoknyát viselhet, aminek a varrásában aktívan részt vett. Nem beszélve arról, hogy nagyon csinos is! :)

erdoseva55 írta...

Milyen csinos lett a lányka! Szívvel lélekkel dolgoztatok együtt, azért is olyan kedves számotokra, nekem pedig kellemes látványt nyújt a fiúcska ruhákhoz szokott szememnek:))

Zsuzsa írta...

A közös munka öröme :-) A végeredmény is klassz, de KicsiLány olyan édesen izgatott volt, amikor készítettétek, jó, hogy láthattam! Azt nem is mondtad, hogy még kendő is lesz hozzá! Igazán üdítő látvány ebben a sarkvidéki nyárban :-)

Otthon Művek írta...

Hát ez nagyon becses darab lesz!:)

Monika írta...

Tátva a szám,főleg annál a képnél,amikor a varrógépnél ül és varr!!!Hány éves??

borsoo írta...

Köszönjük szépen!!!

Thank you so much!

Mammka: 5 éves, de a kép kicsit csalóka, igazából az ölemben ült, mert a pedált én nyomtam neki és ha épp kellett könnyen tudtam segíteni a kis kezeinek is.