a természet ajándékai - gifts of Nature

Ebben az elég esős nyárban a növények igencsak jól érzik magukat. Szép a természet. És nemcsak hogy szép, de sok apró csoda felfedezésén kívül bőséggel osztogat ajándékokat is. Gombászni, szedrezni voltunk..és az eredmény nem maradt el. A szemerkélő eső ellenére is nagyon élveztük, nemcsak az együtt töltött időt, a sok virágot, kis bogarat, hanem a természet által terített asztalt is. Mindenki lelkesen figyelte mikor bukkan fel egy következő gomba, vagy egy szép szederbokor. Végül, ha nem is roskadásig, de mondhatom, hogy tele kosarakkal érkeztünk haza és a végeredményt élvezzük. A rántott őzlábgomba azonnal elfogyott, szedres lepénynek van még némi maradéka, amit sikerült is megörökítenem és finom gombapörkölt, ami a holnapi ebédünk lesz.
Szép hétvégét mindenknek, élvezzük ki a szokásosnál hűvösebb nyarat is!
This wet and cool weather is good for Nature. Everything is so nice  we can find many little beautiful creatures, and on the top of it many edible gifts...such as different mushrooms and the "oh so delicious" blackberry. We went for a short trip and picked them, so we are enjoying now these gifts. Lepiota aspera in breadcrumbs were immediately eaten, we have a bit leftover from the blackberry pie that I could take a photo of and we are going to eat mushroom stew with dumplings tomorrow for lunch.
Have a nice weekend! 

3 megjegyzés:

Monika írta...

Annyira édesek: mint két kis manó, úgy bandukolnak az erdőben a kis kosarukkal.:)))))♥

Juhmeli írta...

Jaj, de jó lehetett! Úgy nézem sokat vagytok erdőn-mezőn. Nekünk is kellene, már nagyon hiányzik a természet. Talán, hogy Kaci tud már ülni, könnyebben indulunk útnak.

borsoo írta...

Mammka, igen tényleg úgy festettek a szemerekélő esőben, mint a kismanók...a többiek is ám :) és szerintem valahol elég közel a Te lakhelyedhez, ha jól sejtem ;)

Juhmeli, próbálunk, de kicsikkel tényleg nem olyan egyszerű, de igen biztosan könnyebb már egy ülni tudó kismanóval, és később még könyebb lesz!!!