februári párna, ami márciusi - log cabin újra


Amikor elkészült az előző hónap párnája, a 6 évesem rögtön beleszeretett és közölte szeretne egy olyat, vagyis olyasmit. Rögtön kaptam is az alkalmon és gondoltam összekötöm az óhaját a játékkal és azzal, hogy ebben a hónapban van a névnapja, így meg is van az ajándék. A log cabin blokk nekem eddig a pontos mérést, egyforma széles csíkokat jelentette, de most változtattam és egy előre kiszabott alapra varrogatva a részeket, szabadon dolgoztam. Így gyorsabban is haladt  a munka és igazából csak mindig a következő anyagot vettem, odapasszítottam, vágtam belőle valamennyit, aztán varrtam is. Így nem olyan precíz az egész, a végeredmény viszont nekem a valódi patchwork jelleget idézi, amikor tényleg maradékokat használtak fel, új darabok készítéséhez. És a 6 évesem szívét is megnyerte, kedvenc színe a kék, azért válogattam csak ilyen anyagokat, és boldog ő és én is, mert ezzel a párnával alszik és viszi magával, ha felkelt, akkor is :). Viszont a feltöltés dátumára rosszul emékeztem :(, így ebben a hónapban nem tudok indulni a játékban...sebaj, a következő hónapban majd két párnával nevezek.

When I was ready with the previous month's pillow, my 6 year-old boy fell in love with it immediately. He asked me something similar and I happily made him a pillow knowing that this would be my second entry for the play. Making log cabin has meant for me cutting pieces into precise measurments. But now I was creating freely, having a basic fabric and sewing the pieces onto it, one after the other. This is not a so precise work, but fun and it means for me for some reason the real patchwork feeling, using only scraps to create something new. I used scraps only in his favourite colour, blue and he is very happy with the result (and in this way his Mama, too), sleeps with the pillow and takes it with him after getting up :). Otherwise I didn't remember the date of entry well :(, so I cannot enter for in this month. Never mind I will enter for the next month with two pillows :)

9 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

milyen szép! és hova teszed azt a sok párnát? persze, ha jól számolok, kap a családban mindenki két párnát... :) és milyen jó ötlet minden hónapban kipróbálni egy mintát. a lakás meg hamarosan párnákkal bélelt puha fészek lesz :)

kedora írta...

Szépek a kékek, néhány anyag ismerős...Jó ez a steppelt megoldás. Van aki művészien direkt nem szabályosra vágja a darabokat, nekem így jobban is tetszik.

borsoo írta...

Köszönöm! Nem minden párnát tartunk meg, de valóban a 12 is elférne :)
Igen, lehet pár anyag ismerős :) és készül majd még ilyesmi log cabin, mert irtó gyorsan megy.

Carol E. írta...

It's a beautiful pillow!

CathyC írta...

love all the different blues used

Timici írta...

nagyon szuper lett!!! nekem is van néhány anyagból belőle;o) én is kék mániás vagyok, szívesen elnéznék itthon vmi hasonlót...

Angela írta...

What a fabulous pillow, and it's wonderful that your son loves it so much!

borsoo írta...

Thank you very much!!!!

Timi, ha még anyagod is van hozzá, akkor vágj bele bátran, irtó gyorsan készül :)

Timici írta...

ááá, én most annak is örülök, ha sima ikeás anyagból megvarrom a huzatokat:o) a héten varrtam 2szopipárnát és egy párnahuzatot, félig készen van 2db edényfogó és függönyök a gyerekszobákba, jövő héten termo pulcsit szeretnék még a srácoknak, ha marad még időm szülés elött, patchwork az sajna most nem fér az időbe:S
amúgy milyen szélesek a csíkok? csak kíváncsiságból:o)