keddi kötött, zöld - Tuesday knitted, green

Megint egy sapkát mutatok, amit ígértem korábban is, de ígérem jövő kedden már valami más kötöttel jövök.
Ezúttal magamnak kötöttem és életemben először harisnyakötőtűkkel... de nem vagyok elégedett. Azt hiszem nekem ez így nem megy, vagy sokkal többet kellene gyakorolnom, de lehet, hogy jobb, ha  a körkötőtűnél maradok és huzogatom a damilt, vagyis magic loop technikát használok. Gyorsabban is megy és szerintem szebb is lesz... A sapka azért nagyon  hasznos, például a mai hűvösben is felvettem ismét és jól esett. Eddig mindenkinek tetszett is minden hibája ellenére is (sőt az egyik gyerkőcöm egy pont ilyet szeretne magának, bár szerintem ez a minta inkább lányos, mint fiús, így próbálom lebeszélni :) ). A másik baj ugyanis az, hogy nagyon kinyúlt, így igencsak örülök, hogy az aljába belekötöttem az átlátszó, rugalmasságot adó szálat.
Fonal /Yarn : Libikóka -Pesto , kötőtű /needles : 3.5 mm harisnyakötőtű / dpns, a minta pedig /the pattern is: sweetie pie hat

I show a hat again that I mentioned earlier . Now I promise  next Tuesday I will show other than a hat.
This green one is  the first hat for me knitted on dpns, and to tell the truth I am not satisfied. I think I can better knit with circular needles  using magic loop technique. Although everybody liked it and it is very good to wear and was really useful today again in the chilly weather. Unfortunately it has got another problem, too, namely that it loosened a lot. Now  I am very grateful for the idea to knit into the bottom part an elastic thread, because it allows in spite of the loosening to be wearable.

4 megjegyzés:

Tündérlátta írta...

Nekem tetszik! Akár lányos, akár fiús is lehet a minta.

GumiPók írta...

Szerintem sem igazán lányos ez a minta, fiú is simán felveheti. (Mondhatnám: unisex, de ezt nem mondom, mert nem szeretem :))
És minden hibája ellenére is jól néz ki.
Én is a magic-loopra szavazok, sokkal szebben kötök úgy, mint öt tűvel, de ez valószínűleg csak azért van, mert teljesen gyakorlatlan vagyok az öt tű terén.

illustration poetry írta...

it has a nice color, i think, some olive green :))

MrsYarnart írta...

szerintem is hordhatja bárki, akár fiúk is. hogy ki mivel köt - Eszternek igaza van - csak szokás kérdése. a sapka tetején szerintem egyszerűbb harisnyakötőtűvel.