szíves papír girland - paper heart garland

Ennek a füzérnek/ girlandnak, ki hogy szereti hívni az elkészítése tényleg nagyon egyszerűen és gyorsan megy. Kell hozzá pár darab A4-es papír, ha színesre szeretnénk, akkor különféle színekből, egy kis darab karton, ceruza, olló és az összeállításhoz a varrógépünk. Én most egy egyszerű fehér papíron mutatom meg, hogy készítettem őket.
/ Making this heart garland is really simple. You'll need an A4 form paper (white or coloured), cardboard, pencil, scissors and your sewing machine.
 A kartonból kivágtam egy fél szívet sablonnak. / I cut a half heart form from cardboard to have a pattern.
 Az A4-es papírt félbe, majd a széleket a középvonalhoz hajtottam. / I folded the paper in half, then the edges to the center line.
 A sablon segítségével felrajzoltam a szívek felét. / Using the pattern I drew the half hearts.
 A vonalak mentén kivágtam, így egy A4-es papírból 6 szívet kaptam. / I cut out to get 6 hearts from paper.
 Egy hosszabb cérnát hagyva az elején (aminél majd fel lehet kötni őket) kezdtem őket összevarrni a középvonaluk mentén (ahol már úgyis ott volt a hajtás, így ez vezetett) A varrás elején és végén oda-vissza varrással rögzítettem a cérnát. Egy szív végigvarrása után kicsit üresen varrtam, hogy ne érjenek teljesen egymáshoz és úgy toltam be a következő szívet. / Leaving a bit longer thread  at the beginning (to be able to tie the garland later) I sewed the hearts one after the other leaving a bit space between them. I reinforced the stiches at the beginning and at the end of the sewing.
 El is készült a 6 szívből álló füzér. / And the garland from 6 hearts is ready.

múlt hetünk / első rész - our last week / part one



 - Zsúroztunk a kertben, mindenféle szívecskés kiegészítővel. A múltkori bejegyzésben mutatott girlandon kívül készítettem még papírból is lógó füzéreket (leírás holnap), szívecske díszeket  a szívószálakra, és természetsen szív alakúak voltak a torták, szíves cukorral megszórva és az ünnepelt ruhája is csakis szíves lehetett :)
- Voltunk barátoknál vidéken lovagolni és mindenféle állatokat megcsodálni.

*******

- My little girl had her birthday party in the garden with heart garlands, not only from fabric, but I made from paper, too (tutorial coming tomorrow). I also made heart decoration for the straws and heart shaped cakes with heart shaped sugars on them, and of course my birthday girl had a heart patterned dress :)
- We went to friends to the countryside to ride a horse and watch farm animals.

a kertben - in the garden





- növekszenek a kicsi karalábéink / our little kohlrabis are growing
- egy napraforgó bontogatja szirmait / a sunflower is starting to bloom
- kétféle paradicsom hozza a terméseket / two types of tomatoes are producing crops
- és egy nagyon egyszerű szívecskés girlanddal is készülünk a KicsiLány zsúrjára / and we are preparing with a simple heart garland for my daughter's birthday party

nyulas - bunnies

Régen nem jelentkeztem, van mit pótolni...  Most nyulakat hoztam, amik közül a barna ma készült el a lila mintájára, aki pedig még június elején, 9-én. Egy könyvbemutatón voltunk előző nap, ahol többek között Bartos Erika új bábkönyvét is láthattuk, amiben egy lila nyuszi játszik főszerepet. Kicsi Lányom amúgy is nagy rajongója a tapsifüleseknek, és a mese is nagyon tetszett neki, így megkért varrjak neki egy nyuszit. Hasonlót, mint a könyvben szereplő. Ha nem is pont olyan lila, de akadt itthon lila anyag, így egy gyors vázlat alapján megvarrtam a nagyon egyszerű nyulacskát. Csak rajzoltam egy nyulat és simán azt varrtam körbe, majd a fülek és végtagok kitömése után levarrtam azokat. Szándékosan nem akartam túlbonyolítani, külön szabni a végtagokat, füleket, és kíváncsi is voltam hogy sikerül ezzel az igen egyszerű módszerrel. A siker sokkal nagyobb volt, mint vártam volna, ha nem is egy tökéletes nyuszi, de azóta minden nap ment ő is az óvodába és alvás sincsen nélküle. Olyannyira sikert aratott, hogy ma megvarrtam a testvérkéjét a legkisebbemnek, aki a lila nyuszi születése óta maga is mondogatta, hogy neki is jó lenne egy ugyanilyen csak szürke vagy barna...barnás, vidámabb anyagom ez volt itthon, de tökéletesnek bizonyult, mert a tulajdonosa boldogan vette birtokba. Nekem is nemkevésbé jó érzés, hogy
sikerült  ilyen örömet okoznom ezekkel az apróságokkal.
It's been a while I wrote here last time, so I have quite a lot to make up for. Now let me introduce you two bunnies. One, the lilac was made for my daughter on th 9th June after attended at a book review of Bartos Erika's new book in which a lilac bunny has a main role. My little girl wanted something similar to the bunny in the book, so I made a quick sketch and sewed it round. After filling the ears, legs and arms I oversewed them. The success of the first bunny made in this way was greater than I had expected. My daughter took it to the nursery every day and she has been sleeping with it since it was ready. And its success did not end at that point because my smallest child wanted to have another from something brownish. So, for the second bunny I found this fabric in my stash and sewed the lilac bunny's little brother for my daughter's little brother today. He was so very happy to get his own one, and in this way this Mom of theirs was very very happy, too.