pénteki párnás játék - friday pillow giveaway

Ahogy látjátok nem tudok túl sűrűn írni, megint eltelt több, mint egy hét. Most épp a 2 kisebb beteg, nem unatkozunk. Viszont mivel volt blogszülinap, arra gondoltam kicsit játszhatunk, ha van kedvetek.
Tovább folytatódott a párnavarrás nálam a tavaszi kezdeteket követően és készítettem nemrégiben ezt a 3 párnácskát (azért írom, hogy párnácska, mert méretüket tekintve olyan 24x30 cm-esek) is. Ha pedig tetszik Nektek valamelyik és szeretnétek megkapni írjátok meg megjegyzésben melyik az, szept. 30-án délig, és utána kisorsolom a nyertest. Szeretettel várlak Benneteket!
It's been more than a week again since I last wrote. Now my 2 younger children are ill, so we are not boring. But as there was the blog's anniversary I thought we can have a giveaway, too. After the spring pillow sewing I sewed little (about 24x30 cm) pillows again a  few weeks ago. Here they are, and if you like them and would like to have one of them, please leave me a comment and tell me which is your favourite. The giveaway ends on 30th Sept. at noon (GMT+1). After that I will randomly choose a winner. Good luck!

ujjbábok - finger puppets

Készültek az itteni hallgatásom alatt ezek az apró ujjbábok is, mert megtetszett egy kép, ahol láttam hasonlókat. Az ujjacskákra a ruha alatt levő rugalmas anyagból készült kis csövet lehet felhúzni és máris indulhat a mókázás. A gyerekeim, amint elkészült az első két kis báb felhúzták jobb és bal kezükre és így beszélgetett egymással két kisember. A bábozással nagyon sok élményt, örömöt és feszültséget "kijátszanak" a gyerekek magukból, ezért én fontosnak tartom. Biztosan készül majd még pár hasonló emberke is, mert viccesek, vidámak, még a "nagy" 9 évesemnek is fülig ért a szája, mikor megpillantotta az elsőt közülük.
I made a few funny finger puppets while not blogging. I saw a picture somewhere and liked these little puppets, so decided to sew some myself. There is a little elastic tube under their dresses, you can put your finger into it and the fun can begin. My children enjoyed to play with them very much even my "big" 9-year-old boy. To play with puppets is very good for children as they can play the joyful, and sad moments of their own life and it helps them to get over certain situations.

mellénnyel újra - again with a vest

Nagyon rég nem jelentkeztem, tudom, most már több, mint egy hónapja. Nyaralás, iskolakezdés (immár 2 gyerkőcnél) és az ezekkel járó tennivalók állnak a háttérben. Azért a varrógép nem pihent ennyit, mint a blog, sőt... Igyekszem visszatérni ide is, van is mutatnivaló és remélem lesz is, bár már három gyerkőc különóráit és szállítását kell összehangolnom és van egy elsősöm, akivel pedig igyekszem minél többet foglalkozni itthon, hogy belerázódjon az iskolába. Ilyen nagy szünet remélhetőleg a közeljövőben nem lesz, de ígérni semmit sem merek.
Ezt a kis mellényt hoztam most (szabásminta: burda 2002/12, 151-es modell, méret: 128-as) amit a tanévnyitóra varrtam a harmadikosom számára, bár a régebben varrt mellényke is jó volt még rá (egyen ünneplőt viselnek a gyerekek az iskolában, fiúknál a mellény kötelező), de a most kezdő elsősömnek is szüksége volt rá, így azt ő kapta. Az új pedig a nagyobbé lett. Kap majd még hozzá ugyanebből a szövetből egy nadrágot is, de az még egyenlőre nem készült el.
It is more than a month now that I wrote something here...I know, I know. There are several things in the background such as the beginning of the school (this time two of my children started) and we had a bit of holiday before the school began. But from now on I will try to come more often although I cannot promise, as my first year student boy needs a lot of help in starting school (because of many reasons). While the blog was having a rest the sewing machine was not, so I can show you a few things. The first is this little vest (pattern from burda 2002/12, model 151, size 128) that was made for my biggest boy as they have a uniform for celebrations and for boys the vest is obligatory. I will sew a pair of pants, too from this fabric, to have a real set.